Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Året startet med CYB50, som hadde vært planlagt i lang tid. Mandagen startet med lansering av fjerde utgave av Ifis eget tidsskrift, Output, etterfulgt av konsert. Oppmøtet var ikke så godt som håpet på, men de som møtte opp så ut til å kose seg. På tirsdagen hadde vi åpen kosetirsdag med pizza og representasjon av arbeidsgruppene i CYB. Her var oppmøtet ganske godt, slik det pleier å være når man serverer pizza her på bygget. Fredagen gikk på skinner med godt oppmøte og god feststemning. Dette var en god måte å starte helgen på og å varme opp til gallaen på lørdagen. Vi serverte også øl som vi hadde vært med og brygget hos Aass. Dette solgte veldig godt, og de 1000 literne vi brygget har nesten blitt drukket opp allerede.

Baren har hatt en liten revolusjon dette semesteret. Det er mange nye barfunksjonærer og flere nye skjenkemestere. Vi har dette semesteret oppdatert drinkmenyene og laget flere forskjellige menyer. Nå har vi både meny for drinker under 22% og meny for mocktails i tillegg til flere versjoner av den vanlige drinkmenyen kategorisert på forskjellige måter. Nytt av året har vi nesten fast servert drinker (under 22%) på fredagspuber. Dette har vært en stor suksess og har blitt godt tatt imot av gjester. Det har også ført til en større profitt på fredagspuber.

På Ettermiddagen i år hadde vi ikke værgudene på vår side med snøstorm og fint vær om hverandre. Trenden om at vi kun har utebar denne dagen annethvert år stemte nok en gang. Denne gangen droppet vi derimot ikke å ha to barer, men prøvde oss heller på et helt nytt konsept: To barer i Escape! Den ekstra baren sto i hjørnet foran DJ-bua. Her ble det servert drinker, ølet som ble brygget til CYB50 og cider. Dette fungerte veldig greit siden DJ sto oppe på scenen og derfor ikke ble gjemt bort bak masse utstyr. Selv uten pils på tapp da slangen begynte å lekke halvveis utpå kvelden, ble Ettermiddagen en stor suksess!

SALUTT-kurs har vært et stort tema både dette semesteret og forrige. Det var satt opp to kurs spesifikt for studentpuber i januar hvor vi hadde mange av våre funksjonære som deltok. Vi har ennå ikke måtte stenge tidlig grunnet manglende SALUTT-kurs dette semesteret. Forhåpentligvis slipper vi dette fremover også.

Dette semesteret har vi jobbet med å få en mer tydelig musikkprofil i Escape. Vi har hatt et ønske om å ikke lenger promotere oss som en brun pub, men heller et sted for alle forskjellige studenter. Vi har mange gjester som er glade i å danse, og derfor har vi gått mer over til å spille musikk som er lett å like for de fleste og også som det er mulig å danse til. Vi har også fått mange nye flinke DJ-er dette semesteret som både spiller hos oss og på andre utesteder.

Det tekniske holder vi også på å overhale. Porten er omsider blitt fikset, og vi har på nytt tilegnet oss kunnskapen om at vi har mulighet til å styre persiennene så lenge det ikke er «storm» oppe i 10. etasje. Nytt av året har vi ikke lenger lov til å ha ytterdøra til lokalet stående oppe siden dette visstnok kan føre til frost i et rør og skadedyr, som om vi ikke allerede har nok med sølvrke. Etter en opphetet og lang diskusjon med EA kom man frem til at døra skulle stå lukket men ulåst. Dette har heldigvis ikke resultert i færre besøkende, men vi har hatt problemer med å låse døra igjen etter klokka 3.00 om natta.

Arrangementskoordinator har vært et verv som har vært vanskelig å definere. Vi har sett at arbeidsoppgavene for det meste omhandler spritbar og store arrangementer der det er nødvendig å ha et ekstra styremedlem for å få alt til å gå i hop. Arbeidsoppgavene til dette vervet har dette semesteret blitt bedre definert og vervbeskrivelsen har blitt forandret henholdsvis.

Kjellerstyrets internfest dette semesteret ble en skikkelig vikingfest! Lokalet var dekorert med skjold og vikingskip i god stil. Nikolas og faren disket opp med helstekt lam, og vi serverte mjød. Den nyoppfunnede leken «klosster» ble en stor suksess og resulterte i at prosjektoren ble slått ut av posisjon og bukser ble revet opp. Alt i alt virket det som at folk var veldig fornøyde.

Forrige helg ble det både arrangert 17. mai og nostrabrunch i Escape. På 17. mai ble det servert snitter og kaker, og det var mange til stede som ikke hadde feiret 17. mai her før. Nostrabrunchen ble arrangert sammen med Placebo. Dette var en suksess, og dagen ble avsluttet med visning av Eurovision.

Fremover har vi mye å glede oss til. Like rundt hjørnet er det en fest arrangert av linjeforeningene på bygget, nok en temafest og så er det semestersluttfest. Vi har også julitrefest i sommer for alle interne, både nye og gamle, denne gangen muligens med servering. Det er også viktig å huske at det ikke er så fryktelig lenge til en ny studiestartuke. I år har vi som tidligere, men nå også på papiret, ansvar for gaffateipfesten og ctrl+alt+del.

Jeg vil til slutt takke kjellerstyret for et veldig godt gjennomført semester, og de interne som står på dag og natt for at foreningen skal fortsette å gå så godt som den gjør.