Skrevet 17. november 2010.

Det har vært en travel høst. Vi har vokst, brukt våre erfaringer fra de siste årene og modnet mye som forening og aktive. Fra å være en smålig forvirret forening som prøver ut nye ting for å finne vår plass, har vi klart å finne klarere mål og legger planer for å komme dit.

Aktivitet

Fadderuken startet semesteret, og vi mottok 510 nye studenter ved hjelp av 51 frivillige faddere. Sistnevnte var kurset av vårt eget fadderstyre, som hadde vært på kurs med den sentrale fadderordningen. Vi arrangerte også et vorspiel på slutten av uken, for å varme opp til Den Store Festen, og dette gikk veldig bra. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra fadderunger, faddere, institutt og andre, og jeg ser veldig frem til neste fadderuke. Vi har fremdeles et forbedringspotensiale men står mye sterkere nå enn i fjor.

Deretter var semesteret igang. Cyb arrangerte LAN med godt oppmøte, rundt 30 deltakere satt med oss gjennom natten. Med en meget kompetent LAN-gruppe ble arrangementet gjennomført så profesjonelt at til helgen skal vi bruke IFI i to døgn med Teknisk avdeling sin velsignelse (vel å bemerke med en pause i midten).

Kjellerstyret har fått prøvd seg på ett enda større arrangement enn i fjor. I år stod de ansvarlige for serveringen ved [email protected], noe som også gikk bra tross noe problemer med leveransen fra bryggeri. På dagen fikk også kjelleren sitt navn - Escape - og den høye beskytter - en for øyeblikket navnløs kongepingvin - ble introdusert. Dette ble godt mottatt blant våre medstudenter og vi er meget glade for responsen.

Vi har fått igang et par populærvitenskapelige foredrag med informatikkpreg. Her hadde vi godt oppmøte, og fikk dekket utgiftene som gikk utover budsjettet av instituttet, også med gode utsikter for å kunne drive konseptet videre med støtte. I begynnelsen av semesteret hadde vi også en installasjonskveld hvor vi introduserte nye studenter og andre til ubuntu, og etter noen timers strev fikk vi faktisk alle til å fungere.

Vi arrangerte også et øl-seminar i samarbeid med Ass bryggerier og <hvahethannåigjen>, noe som var en trivelig kveld som ga god innsikt i kulturen og historien som ligger bak forskjellige ølsorter. Whiskyseminaret ble også en suksess.

Utover dette hadde vi nok en gang en Jentekveld med godt oppmøte, vi hadde vår første interne hyttetur på mange år og kjelleren varmet såvidt opp med noen attraktive gulrøtter for sine interne i form av et besøk til Aass bryggerier.

Til sammen har vi gjennomført 11 arrangement (12 med dette), og har 2 igjen. Mellom dette har vi hatt en jevn møtevirksomhet, noe som vitner om en vital og organisasjonsmessig sterk forening!

Arbeid med neste semester er også godt i gang; vi skal være med på åpningen av det nye bygget, og IFI Skitur er iverksatt. Vi jobber hardt med begge, og gleder oss til disse store begivenhetene. Ellers er det bare å følge med på cyb.no, der legger vi ut planer etterhvert som de står ferdige.

Foreningen

Økonomien til foreningen er god og under stadig bedre kontroll. Vi mottar støtte fra instituttet, fordelingsutvalget, kulturstyret og prøver å bli flinkere til å søke fra flere steder. Kompetansen ligger trygt plassert i hendene til Kasserer i Hovedstyret og Økonomiansvarlig i Kjellerstyret, og man prøver nå å lære opp nye, håpefulle hoder, til å fortsette den gode jobben.

Vi har begynt å omstrukturere foreningen. Opprettelsen av Arrangementsstyret vil lette arbeidet til Hovedstyret og gjøre foreningen istand til å takle utfordringer som kan komme den neste tiden. LAN-gruppen har også fått mange medlemmer, og gjør en fenomenal jobb med LANet - hovedstyret har ikke trengt å løfte en finger i forbindelse med arrangementet.

Om 44 dager i skrivende stund dager kan studentmassene flytte over til Ole Johan Dahls Hus, etter om lag to uker til vil kjelleren være i drift det blir en veldig spennende periode, og vil by på mange muligheter og gleder. Kjellerstyret er parat og rekrutterer i disse dager funksjonærer til kjelleren, noe som etter min kunnskap går meget bra.

Tatt den økende aktiviteten, to nye samlingspunkt for informatikkstudenter - Ole Johan Dahls Hus og Escape - økende engasjement blandt studentene og en lys fremtid, er det definitivt grunnlag for videre drift. Vi gleder oss til neste semester!


Etter to givende år i foreningen takker jeg for meg når det gjelder styreaktivitet, overlater roret til to kompetente styrer og en veldig engasjert gjeng, og trekker meg litt tilbake (men ikke så veldig langt).

Øyvind Bakkeli

Leder Cybernetisk Selskab

Du er nå inne på Cybernetisk Selskabs offentlige og åpne wiki. Det tas forbehold om feil og unøyaktigheter i innholdet. Ris, ros og andre tilbakemeldinger eller forslag tas i mot på Cybernetisk Selskabs Slack-instans!